Algemene-voorwaarden

Hondenschool Amthos, gevestigd aan Uiverlaan 74 in Helmond 
is ingeschreven bij de KvK onder nummer 75625466.

 

Inschrijving

Via het inschrijfformulier op de site van Hondenschool Amthos kun je je inschrijven voor een cursus. Hondenschool Amthos bepaalt of en wanneer je in aanmerking komt voor de gewenste cursus.
Ben je jonger dan 16 jaar dan is het verplicht dat je een ouder/voogd/verzorger als begeleider met je mee komt. Vooraf bepaalt Hondenschool Amthos of je geschikt bent voor de gewenste cursus.

Je ontvangt van ons altijd via mail een bevestiging van definitieve aanmelding voor een cursus.

Halsbanden en lijnen

Tijdens de cursus zijn alleen tuigjes en/of een platte halsband met gesp- of kliksluiting toegestaan. Daaraan bevestig je een gewone, eenvoudige lijn met handvat.
Niet toegestaan zijn slipkettingen, prikbanden, halti’s, flexlijnen, uitrollijnen en andere corrigerende middelen.

Gezondheid van de hond

Hondenschool Amthos kan voor de start van de cursus vragen naar het EU paspoort van de hond. De Nederlandse regels van inenting zijn van toepassing.
In verband met besmettingsrisico zijn zieke honden niet welkom op het trainingsterrein. Twijfel je,  overleg dan met Hondenschool Amthos. Als cursist ben je uiteraard welkom zodat je niets van de les mist. Is je teefje loops dan is deze niet welkom op het hoogtepunt van de loopsheid (andere honden, met name reutjes kunnen hier last van hebben). Overleg altijd met je instructeur als je merkt dat je hond loops is/wordt.

Cursusgeld

De betaling van het cursusgeld moet voor de eerste cursusdag overgemaakt worden op onze bankrekening of voorafgaand aan de eerste les contant betaald worden.
Is de betaling niet op tijd binnen dan behouden wij ons het recht voor om je als cursist niet deel te laten nemen aan de cursus.

Afmelding

Door omstandigheden kan het mogelijk zijn dat er een of meerdere lessen worden afgelast. Hondenschool Amthos bepaalt of er lessen afgelast worden. De betreffende cursisten zullen we onmiddellijk informeren als er een les wordt afgelast.
Ben je zelf niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn dan verwachten we dat je dit aan ons doorgeeft. Dat kan telefonisch, via mail of persoonlijk.
Deze les komt dan te vervallen en er wordt geen restitutie verleend. Het is ook niet mogelijk dat een andere persoon jou vervangt.

Annulering

In geval van annulering van de gehele cursus dien je dit mondeling of schriftelijk aan Hondenschool Amthos door te geven. Betaalde les- en cursusgelden worden niet gerestitueerd. Zijn er bijzondere omstandigheden zijn waardoor je de cursus niet kunt volgen laat het ons dan onmiddellijk weten. De cursus kan niet worden overgedragen aan een andere persoon.

Aansprakelijkheid

Hondenschool Amthos is niet aansprakelijk voor welke vorm van letsel dan ook aan de hond van de cursist, de cursist zelf of aan de bij de cursist behorende personen, opgelopen tijdens een les.
De cursist is aansprakelijk voor alle schade welke door de cursist, door de cursist meegebrachte personen of door de cursist meegebrachte hond(en) aan personen of goederen worden toegebracht.
Daarom verplichten wij onze cursisten dat zij een W.A.-verzekering hebben waar de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door huisdieren is meeverzekerd. Wij behouden ons het recht voor om een kopie van de W.A.-verzekering op te vragen.