Cursussen

Hieronder een overzicht van onze cursussen en wanneer we trainen. Voor de uitgebreide informatie van elke cursus kun je meer lezen via de link. Je kunt je ook meteen aanmelden voor een van onze cursussen. Wil je meer weten of heb je een andere vraag?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.
Als je wilt weten of we een plekje voor je vrij hebben voor de cursus naar jouw keuze, dan verzoeken wij je om het aanmeldingsformulier via deze site in te vullen. Wij geven je dan z.s.m. antwoord.

 

Privé-lessen

Wanneer zijn privé-lessen een optie:

 • Je ervaart thuis problemen met je hond
 • Je hond vertoont op bepaalde momenten ongewenst gedrag
 • Je wil starten met een training en er is geen plaats in een groep maar je wilt wel aan de slag
 • je neemt deel aan een wedstrijd en wil graag extra trainen onder begeleiding
 • je begint aan je eerste hond en wil graag met je gezin de eerste stappen zetten naar een goede omgang met je hond.

Dan heb je de mogelijkheid om prive-lessen te volgen bij Hondenschool Amthos.
Bel voor meer informatie: ‭(06) 50 53 56 15‬.

 

 

Puppy Power

Vanaf het moment dat je pup 9 weken is en de tweede inenting heeft gehad, kun je bij ons deelnemen aan de cursus “Puppy Power”. 

Door gebruik te maken van beloningen (voer), leer je je pup op een positieve manier wat er van hem verwacht wordt.

Slungel Puber

De puberteit, we kennen het allemaal. Ook honden komen in de puberteit.
Opeens zijn onze geliefde viervoeters spontaan alle commando’s en het aangeleerde “vergeten”. Met deze cursus gaan we de baas-hond relatie verder uitbreiden, zodat de hond zijn aandacht weer bij jou legt.

Jonge Hond

Bij deze cursus ga je nèt even een stapje verder. Het aantal commando’s wordt uitgebreider en je gaat samen met je hond de oefeningen wat consequenter, langduriger en strakker uitvoeren. Omdat de band met je hond sterker aan het worden is, zul je zien dat de oefeningen ook beter gaan.
Het wordt steeds leuker!

Volwassen Hond

Ook nu je hond volwassen is, kun je bij ons cursussen blijven volgen!
Of je nu heel ons cursusprogramma doorlopen hebt, of dat je nieuw wil instromen, bij ons ben je welkom om deze cursus te volgen.

Deze cursus is bedoelt om wekelijks op een plezierige en positieve manier gedrag en gehoorzaamheid te trainen, zodat je samen met je hond bezig blijft en dat jij en je hond de oefeningen ook blijven onderhouden en gaan uitbreiden.

Fun

Deze cursus kun je gaan volgen wanneer je hond 1 jaar en uitgegroeid is en wanneer hij de basiscommando’s “zit”, “blijf” en “hier” kent.
Ook een goede relatie met je hond is een pré; bij deze cursus gaan jullie namelijk echt als een team samenwerken.
Ook oudere honden kunnen aan deze cursus deelnemen.

Bij Fun draait alles om plezierig en positief bezig zijn met je hond.

Behendigheid

Wanneer je hond 1 jaar en uitgegroeid is èn wanneer hij los kan volgen en de commando’s “zit’, “blijf”, “hier” kent, kun je deelnemen aan de cursus Behendigheid (ook wel Agility genoemd).

Behendigheid is een actieve sport waarbij de hond op jouw aanwijzingen allerlei hindernissen moet nemen die in een parcours staan. Actie voor mens en hond!

Obedience

Bij ons is het ook mogelijk om Obedience 1, 2 en 3 volgens het FCI Obedience reglement te trainen. Wij nemen zelf geen examens af, maar wanneer je toe bent om deel te nemen aan een examen, krijg je de mogelijkheid om bij KC De Kempen te Geldrop, inlooplessen te volgen.
Wanneer je de proef voldoende beheerst kun je deelnemen aan het examen welke in samenwerking met KC De Kempen zal worden afgenomen. 

Wanneer wordt er getraind?

Hieronder een overzicht van wanneer er welke cursus wordt gegeven:

 

 • Puppy Power: zaterdag rond het middaguur
 • Puber-Slungels: zaterdagochtend of woensdag-/donderdagavond
 • Jonge hond: donderdagavond en zaterdagochtend
 • Volwassen Hond: donderdagavond en zaterdagochtend
 • Fun: zaterdagochtend
 • Behendigheid: maandagavond en dinsdagavond
 • Obedience: woensdagavond

Contactgegevens

Heb je vragen of wil je een keertje komen kijken of onze hondenschool bij jou en je hond past? Neem dan gerust contact op via onderstaande gegevens.
Als je wilt weten of we een plekje voor je vrij hebben voor de cursus naar jouw keuze, dan verzoeken wij je om het aanmeldingsformulier via deze site in te vullen. Wij geven je dan z.s.m. antwoord.

06-50535615